Over Daniela Gentile

OPLEIDING EN TRAINING IN ITALIË

 

Ciao, ik ben Daniela Gentile. Ik ben in 1986 in het mooie en romantische Rome geboren.

Italiaans is dus mijn moedertaal. Ik leer je het Italiaans zoals het in Italië wordt gesproken 
en de context waarin je het gebruikt. Je kunt horen en vertrouwd te raken met een authentieke uitspraak. Het is belangrijk om ook de Italiaanse levensstijl, cultuur en anekdotes te leren begrijpen.

 

Native speaker zijn is erg belangrijk maar niet voldoende: een specifieke training is ook vereist. Daarom heb ik verschillende opleidingen gedaan voor docenten Italiaans:

  • Bachelor's en Master's in filologie en taalkunde - Universiteit van Rome "La Sapienza".
  • Glotto-didactische training cursus voor docenten Italiaans.
  • Certificaat Didactiek van het Italiaans als tweede taal te leren (DITALS II) - Universiteit van Siena.
  • Opfriscursussen (in Italië en in het buitenland) over effectieve lesmethodes, technieken en andere activiteiten om Italiaans te leren, allemaal om op de hoogte te blijven van het moderne onderwijs.

KOMST NAAR NEDERLAND

 

In 2014 heb ik mijn hart gevolgd: mijn vriend ging naar Enschede en ik ben meegegaan. Al snel realiseerde ik dat het een fantastische gelegenheid was om een klein beetje van mijn geliefde thuisland over te brengen op anderen door met passie mensen mijn taal en cultuur te leren.


Ik heb meer dan 3 jaar Italiaans in Enschede lesgegeven. In februari 2018 zijn mijn vriend en ik naar Groningen verhuisd. Ik vind het een prachtige stad, zeer dynamisch en jong.

 

Voor mijn vakantie ga ik altijd terug naar Italië. Voordat ga ik naar Rome en dan naar Abruzzo. Een deel van mijn familie komt uit Abruzzo, een prachtige groene regio van Italië.

 

Ik hou van Italiaanse muziek en films en gebruik ze tijdens de lessen als een plezierig hulpmiddel om de cursisten de taal te leren en kennis te laten maken met de cultuur.

Een andere passie van mij is om het brood te bakken. Als je een goede geur in Groningen ruikt van versgebakken brood, komt het uit ons huis!

 

In de media

Tubantia - 06/12/2016

Huis aan Huis - 23/11/2016